Preview Mode Links will not work in preview mode

På Dianas Stigar med Ekberg och Jägare - En jaktpodd

I vår podd pratar vi jakt, viltvård och gamla roliga jaktminnen. 

Det började för snart 30 år sedan… och på den vägen är det. Eller vägen och vägen förresten – Stigen är nog ett lämpligare uttryck. Som yrkesjägare och fotograf gav vi oss ut på spännande jaktäventyr i Norden. Efter drygt 100 TV-program och dubbelt så många jaktfilmer, så tänkte vi dela med oss av våra erfarenheter.

Vi träffades en vacker dag på en lokal TV station i Örebro. Thomas med ett genuint jaktintresse sedan tidiga barnsben och Mikael med ett brinnande intresse för TV-produktion. Två världar möttes och några månader senare var den första serien kallad Dianas Stigar klar för visning.

Målsättningen med våra filmer har aldrig varit att visa enbart ”coola” skottsekvenser. Detta av den enkla anledningen att det inte är så jakt går till i verkligheten. Vi vill försöka skildra jakten från skott till gryta. Jakt är mer är bara skott – Mycket mer. Vi har idag samlat hela vår gedigna jaktfilmskatalog på www.dianasstigar.se

May 20, 2023

I sista avsnittet från liveinspelningarna av jaktpodden från Elmia Game Fair så pratar vi i Föreningen Sveriges Jägare om jaktens framtid. En växande vargstam, en vikande älgstam, afrikanska svinpesten, morgondagens jakt och vilka stora utmaningar den svenska jakten står inför.

Här kan du lyssna på några av...


May 20, 2023

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan Jägarliv som Facebook-grupp och som webbhandel såg dagens ljus. Vi fick besök i poddmontern här på Elmia Game Fair av Jägarlivs Kenny Bucklin och Nicklas Knutsson och ställer bland annat frågan hur det en gång började. 

Äntligen har Elmia Game Fair 2023 öppnat...


May 19, 2023

Vi fick oväntat trevligt besök i montern på Elmia Game Fair av vår gamle kamrat Svante Jonsson. När vi tog våra första staplande steg med jaktfilmerna på Dianas Stigar, var Svante marknadschef på Stiga Vapen som var en av våra första sponsorer för 30+ år sedan.

Idag är Svante 80 pigga år fyllda och...


May 19, 2023

Helena Lyckoskog är tjejen med många strängar på sin lyra och sedan unga år lever hon för skogen, jakten och framförallt för hundar. Helena är bland annat viltspårdomare, eftersöksjägare, hundpsykolog och hon har även släppt böcker i ämnet. Hon kikade förbi oss för en pratstund här på Elmia Game...


May 19, 2023

Vi fortsätter minglandet på Elmia Game Fair 2023 i vår jaktpodd. I detta avsnitt får vi besök av Gerard Brodin från Svenskt Gårdsvilt som vill vara med och forma morgondagens livsmedelsutbud, att visa på de fördelar som finns med att äta viltkött.

Jaktjournalens tidigare chefredaktör Holger Nilsson kikar...